PRESS PAGE | SCENKONSTPORTALEN | BACK TO REPERTOIRE
Romance
Klicka på affischen för att ladda ned en högupplöst affisch.

VIDEO:


  • Svensk Trailer
  • Zarah Leander Trailer
  • Champagne sång, Allsång på Skansen
  • Sång om syrsor
  • Jag är från topp till tå....
  • Vill ni se en stjärna Allsång på Skansen

Tryck på sidopilarna för att scrolla / Tryck på pilen i mitten för att spela / Tryck paus för att se nästa film.

AUDIO:

Live at Carnegie Hall

ZARAH LEANDER

BERÄTTELSEN OM HENNES FANTASTISKA OCH FARLIGA LIV

"WUNDERBAR"
"En grandios tolkning som förmedlar omoralens förträngning och smärta..."
Expressen

"Förföriskt. Stevens ger ett svärtat och humoristisk porträtt...fascinerande."
The Times, London

"Kvällens mest vågade expedition (på Carnegie Hall) var Olivia Stevens framträdande. Stevens, har trots sitt judiska ursprung, ändå fräckheten att utforska och gestalta stjärnan Leander...och med sin fullödiga röst, gör hon ett imponerande framträdande."
New York Calling, New York

Förbered dig på en resa tillbaka i tiden till 30-talets Berlin. Den glittrande Zarah Leander, blir den största stjärnan i Tyskland under Tredje Riket och hennes popularitet gör henne snart oumbärlig. Hennes ilmer blir kassasucceér och skivorna gör henne till miljonär. I Olivia Stevens glittrande och fängslande kabaré blir hon levande igen. Här skildras en kvinna som slets mellan artisteri och politik: dyrkad och hatad – och vars sånger vi fortfarande minns fram till idag.

Olivia: När jag blev erbjuden att göra Zarah, tvekade jag först, men sedan såg jag parallellerna mellan våra liv. Som kämpande artist i New York kunde jag föreställa mig hur det måste ha varit att få möjlighet att bli framgångsrik i Nazityskland. Jag frågade mig själv: vad skulle jag ha gjort om samma dörr öppnats för mig? Jag har själv judiskt ursprung, så historien slår också an en personlig strän i mig.

Föreställningen etablerade Olivia som en av New Yorks kabaréstjärnor med utsålda hus på Carnegie Hall, Lincoln Center och Metropolitan Room. Den prisbelönta föreställningen har spelats påAllsång på Skansen, i London West End, och teaterfestivalen i Avignon och turnerar regelbundet i Sverige och Europa.

SÅNGLISTA:

Vill ni se en stjärna?, Cafe Zigane i Budapest, Det började med ett glas Champagne, Ich Weiss es Wird Einmal ein Wunder Geschehen, Wunderland bei Nacht, Nur nicht aus Lieben Weinen, Wunderbar, Davon Geht die Welt nicht Unter, Jag vill ha en Gondol, Det kanske var en synd?, Sång om syrsor

Regi: Eric Michael Gillett
På scen: Olivia Stevens
Pianist & arrangör: Eric Skarby
Manus: Beaman, Gillett & Stevens
Kostym: Riksteatern
Ljus: Michael Barbieri
Översättning: Stevens, Karen Kohler, Daniel Isengart
Musikalisk instudering: Lisbeth Lloyd, NY