PRESS PAGE | SCENKONSTPORTALEN | BACK TO REPERTOIRE
Kabaret Verboten
Klicka på affischen för att ladda ned en högupplöst affisch.

VIDEO:


  • Kabaret Verboten Trailer
  • Lotterieagentens Tango
  • Ich bin die Marie von der Haller-Revue
  • Dressur

Tryck på sidopilarna för att scrolla / Tryck på pilen i mitten för att spela / Tryck paus för att se nästa film.

AUDIO:

Lavendar

Schtil

KABARET VERBOTEN


"Kabaret Verboten är inte bara en musikaliskt sett fantastisk upplevelse. Det är en helgjuten föreställning om liv precis på gränsen till död."
TeaterStockholm.se

"En glittrande, fräck och avgrundsdjup föreställning, mot bakgrund av sin historia. Den perfekta kabaréduon."
Judisk Krönika

"Tankeväckande...lysande."
SvD

"Makten som saknar humor är farlig. Därför ska vi...ta till oss att det kan ske igen: att en pajas får världsherravälde. Utan att någon riktigt fattar vad det var som hände."
Sundsvalls tidning

En rolig och omskakande kabaréföreställning om ett Europa med starka subkulturer och plats för olikhet som i ett slag byttes mot en förödande backlash. Baserad på verkliga händelser och med de judiska sånger som Goebbels förbjöd: fräcka, utmanande och brännande aktuella.

30-tal. Berlin. Kabaret Katakombe. På en liten källarteater uppträder två artister. Pianisten är klädd i samma folkdräkt som Jimmie Åkesson hade när han gick in i Riksda´n, matchat med röda läppar och högklackade lackskor. De sjunger om den begynnande kvinnorörelsen, svindlande politiker och frihet. Men Goebbels har utfärdat en order som förbjuder de dekadenta kabaréerna och artisterna kan bara överleva så länge de lyckas roa officerarna i publiken.

Vi känner 30-talets vingslag med en föraning om att historien kan vara på väg att upprepa sig. I Kabaret Verboten varvas fräcka, humoristiska nummer och allvarliga sånger, men de ironiska texterna döljer ett provocerande budskap om maktmissbruk, fri kärlek och kamp. Frågan är hur mycket vi är villiga att kompromissa för att rädda vårt eget skinn?

SÅNGLISTA:

Lotteriförsäljarens sång, Jag är en vamp, Dressyr, Attilla, Illusioner, Illussioner, Min bästa väninna, Skjuts alla karlarna ur riksda'n , Schtil die nacht, Lavendelsången

Regi: Johan Huldt
I rollen som Petronella: Olivia Stevens
I rollen som Käte & Musiker: Bjarne Löwdin
Manus: Stevens och Kent Ekberg
Översättning: Monica Hamberg & Stevens
Foto: Elzbieta Heinel & Torkel Knutsson